alin tise banner

VIDEO / Robert Stoika, un şerif român în America!

Brasoveanul Robert Stoika a plecat din Romania în urmă cu 25 de ani si si-a cladit o cariera in politie, iar acum are în subordine 120 de oameni. El vine anual în România si le vorbeşte colegilor de aici despre munca de politist, iar pe români îi sfătuieşte să ii respecte mai mult pe oamenii legii, informează TVR Cluj.

Robert Stoika s-a născut la Braşov, iar la vârsta de 13 ani a plecat împreună cu familia în America. A prins revoluţia din 1989 pe străzi, fapt ce l-a determinat să urmeze o carieră în slujba cetăţeanului. Pasiunea pentru această meserie l-a ajutat să devină cu timpul şerif. De fiecare dată când are ocazia se întoarce în ţara natală. Astăzi l-am găsit la evenimentele desfăşurate în şcoli, dedicate combaterii infracţiunilor.

Robert spune că activitatea de poliţist din România nu difera prea mult de cea de peste ocean, doar că statul american sprijină mai consistent această meserie. Iar respectul din partea comunităţii este unul uriaş.

Şeriful spune că poliţia din America beneficiază şi de dotări de ultimă generaţie, fapt ce aduce siguranţă în plus vieţii lor.

România şi SUA colaborează  de mai multi ani in domeniul luptei impotriva infractionalitatii.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii