VIDEO / Primăria Huedin îşi bate joc de asistenţii maternali

Asistenţii personali din localitatea clujeană Huedin se luptă cu incompetenţa autorităţilor. Oamenii se plâng că reprezentanţii primăriei refuză să le mărească salariul cu 25%, deşi legea impune acest lucru încă din decembrie 2015.

Funcţionarii recunosc cu seninătate drepturile părinţilor, dar spun că nu au înţeles încă cum să aplice legea.

Maria Cuc are gemeni şi amândoi suferă de sindromul Down. Chiria este scumpă, iar costurile cu micuţii sunt tot mai mari pe zi ce trece. Majorarea cu 25 la sută a salariului de asistent personal, acum în valoare de 800 de lei, ar ajuta-o fără dar şi poate pe femeie să treacă mai uşor peste greutăţile cotidiene.

MARIA CUC, asistent personal: Am proceduri, mergem la şcoală, mergem la recuperare, ne-am înscris la sport, fiindcă dacă îs copii speciali trebuie să faci ceva cu ei altfel nu avansează, trebuie susţinuţi să se ridice. Dacă era vorba să se taie din salar eu sunt sigură că cred că ne tăiau de mult.

În situaţia Mariei mai sunt alţi 11 asistenţi personali din Huedin.

Legea care majorează salariile asistenţilor personali a intrat în vigoare încă de la 1 decembrie 2015.

Angajaţii primăriei Huedin sunt sinceri şi spun că nu au înţeles nici până în ziua de astăzi modalitatea de aplicare a legii. Deşi au trecut trei luni de la intrarea în vigoare a legii, lămuriri au cerut însă abia acum două săptămâni.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.