alin tise banner

VIDEO / Președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, are un CV fantomă

Scandalul diplomei false a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, ia amploare. Demnitarul şi-a trecut în CV şi pe pagini publice de internet că a mai absolvit alte trei facultăţi şi are o diplomă de master.

Potrivit unui CV postat de siteul cluj-am.ro, Mihai Seplecan a trecut la categoria educaţie şi formare profesională că are un master finalizat, pe care l-a făcut în perioada 2008-2010 la Universitatea Ecologică Bucureşti.
Reprezentanţii acestei instituţii spun însă că nu îşi amintesc ca Mihai Seplecan să fi studiat acolo şi că au început o serie de verificări în acest sens. De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj ar fi terminat şi Facultatea de Drept în anul 2006, în cadrul Universităţii Banatului, instituţie care a fost însă desfiinţată din … 2002.

În schimb, pe pagina publică de facebook, Mihai Seplecan spune că este absolventul unei alte Facultăţi de Drept, de la Universitatea Astra din Braşov. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj ar fi început studiile la distanţă şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj, secţia de Zootehnie, dar a renunţat ulterior.

Întreg scandalul cu studiile lui Mihai Seplecan a pornit marți, după ce reprezentanţii Universităţii Spiru Haret au dezvăluit că diploma de licenţă pe care preşedintele Consiliului Judeţean o deţine este un fals grosolan. Poliţia s-a autosesizat, iar Mihai Seplecan riscă să fie cercetat penal.

Din păcate, Clujul se numără printre primele oraşe din ţară, după numărul de demnitari care au probleme cu legea. În anul 2011, primarul Sorin Apostu a fost ridicat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. Apostu a fost condamnat în 2014 la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Pentru fapte asemănătoare a fost arestat anul trecut şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. El este cercetat penal în libertate.

În urmă cu aproape două săptămâni un alt şef de instituţie publică a fost arestat pentru 30 de zile. Este vorba de directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţelor de Muncă Cluj, Daniel Don, suspectat că ar fi luat mită. Acum, el se află în arest la domiciliu.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii