Acasă Administrativ VIDEO / Prefectul Clujului: Şcoala nu va începe luni la Liceul Eminescu

VIDEO / Prefectul Clujului: Şcoala nu va începe luni la Liceul Eminescu

foto: transilvaniareporter.ro

Elevii liceului Mihai Eminescu din Cluj-Napoca vor începe şcoala în alte unităţi de învăţământ. Clădirea în care învăţau până acum arată ca o ruină în condiţiile în care  lucrările de reabilitare se desfăşoară foarte încet, iar sansele de a fi finalizate pana la inceputul noului an scolar sunt nule, anunţă TVR Cluj.

Pentru prima dată in cei 120 de ani de existenta, la Liceul Mihai Eminescu s-ar putea să nu sune clopoţelul în 15 septembrie. Şcoala este reabilitată pe bani europeni după ce Primăria a câştigat un proiect european de 12 milioane de lei. O asociere de trei firme ar trebui să realizeze lucrările.

Jumătate din acoperiş  a fost demontat, iar  apa de ploaia s-a infiltrat în toată clădirea. O parte din mobilier a fost distrus  Constructorul aşteaptă acum o soluţie de la proiectant pentru a putea introduce utilaje grele în curtea instituţiei. Prefectul Gheorghe Vuscan a fost în control şi l-a chemat pentru o discuţie la faţa locului pe primarul Emil Boc. Acesta a refuzat invitatia.

Conducerea şcolii a solicitat ca măcar douăzeci de săli să poata fi folosite. Acestea au acum şapă vopsită  în loc de parchet şi, deoarece sobele au fost demontate, vor trebui aduse convectoare pentru încălzire.

„Eu vă asigur că aici nu va începe şcoala luni. Va trebui să găseacă Primăria şi Inspectoratul Şcolar o locaţie potrivită pentru ca elevii să meargă totuşi la şcoală”, a declarat Gheorghe Vuşcan. prefectul judeţului Cluj.

În aceste condiţii, elevii din ciclul primar s-ar putea muta la colegiul Anghel Saligny, iar cei de la gimnaziu şi liceu ar putea învăţa după amiaza la Liceul George Coşbuc.Profesorii se tem că acesta ar putea fi sfârşitul istoriei de peste un secol a şcolii deoarece părinţii s-ar putea să nu accepte situaţia şi să îşi mute copiii în alte unităţi de învăţământ.

sursa: TVR Cluj

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version