VIDEO / Pacienta cu simptome de febră tifoidă a fost externată

Pacienta în vârstă de 31 de ani, care prezenta simptomele febrei tifoide, a fost externată de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Asta, în ciuda faptului că Institutul Cantacuzino nu a făcut încă publice rezultatele finale ale analizelor. Medicii spun că au luat decizia să o lase acasă, pentru că starea ei generală este foarte bună.

În urmă cu aproape două săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, s-a prezentat o femeie în vârstă de 31 de ani, cu dureri musculare, de cap şi febră mare.

Medicii au intrat în alertă după ce ea le-a povestit că s-a întors recent din Thailanda. Simptomele erau specifice febrei tifoide.

Au fost trimise probe de sânge la Institutul Cantacuzino însă rezultatele au fost neconcludente, iar analizele trebuie repetate. Între timp, starea pacientei s-a îmbunătăţit, iar medicii au decis să o externeze.

Recent, noi probe de sânge au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar rezultatele ar trebui să vină abia la sfârşitul acestei săptămâni.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii