VIDEO / Noi promisiuni pentru un Spital Regional de Urgență la Cluj

150 de milioane de euro, atât vor costa cele trei Spitale Regionale de Urgenţă din ţară, bani care vor proveni de la Uniunea Europeană. Autorităţile din Cluj susţin că aşteaptă investiţia de mai bine de 6 ani, iar terenul unde urmează să fie construit spitalul, este pregătit.

În urmă cu mai bine de 20 de ani, Ministerul Sănătăţii a mai demarat un proiect de construire a unui Spital Regional de Urgenţă la Cluj. Investiţia nu s-a concretizat nici până astăzi.

Construcţie ar fi trebuit să funcţioneze deja ca un Spital Regional de Urgenţă, potrivit unui proiect din 1994, dar care a fost abandonat la un an de la demararea lucrărilor. Nu s-a respectat planul de construire, iar terenul a fost obiectul mai multor litigii de retrocedare. În prezent proprietatea aparţine de Ministerul Educaţiei, dar nimeni nu se grăbeşte să valorifice această investiţie.

Noul proiect al Guvernului, ar urma să prindă viaţă la 5 kilometri de Cluj, în localitatea Floreşti, pe o suprafaţă de 9 hectare. Spitalul Regional de Urgenţă ar urma să deservească judeţele din Transilvania.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că sunt pregătiţi pentru implementarera proiectului pe terenul din Florești, însă aşteaptă finanţarea.

CĂLIN-MARIN TULUC, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj: Avem terenul pe care noi l-am solicitat şi l-am dobândit în perioada 2009 – 2012. Terenul este liber de sarcini, poate începe construcţia imediat. Foarte probabil documentaţia va cuprinde şi un studiu de trafic având în vedere afluxul mare de maşini care există în acest moment.

În această perioadă se vor stabili şi locaţiile pentru celelalte două Spitale Regionale, din Iaşi şi Craoiva, după care urmează alocarea finanţărilor europene. Cele trei unităţi medicale ar urma să fie finalizate până în 2020.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii