VIDEO / Mihai Seplecan, demis de la conducerea Consiliului Județean. Noul șef al județului este Marius Mînzat

Scandalul diplomei falsificate i-a fost fatal lui Mihai Seplecan, care a fost înlăturat astăzi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. Liberalul a fost debarcat în urma unei şedinţe extraordinare a consilierilor judeţeni.

În motivarea deciziei, aleşii judeţeni spun că Mihai Seplecan a dat dovadă de imoralitate, prezentându-se în faţa deliberativului clujean, a aparatului tehnic, dar şi a opiniei publice, cu o diplomă de licenţă falsificată. Astfel, susţin consilierii judeţeni, Seplecan ar fi adus grave atingeri imaginii instituţiei, mai ales că după apariţia scandalului acesta nu a avut nicio reacţie logică şi credibilă.

În condiţiile în care preşedintele Seplecan beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în privinţa caracterului penal al faptelor sale, rămânerea sa în fruntea Consiliului Judeţean era văzută drept o tulburare tulburare gravă a ordinii publice, dar şi o inducere eronată în opinia publică a faptului că orice persoană poate ajunge în fruntea instituţiilor publice folosindu-se de documente falsificate.

Mihai Seplecan a fost ales în funcţie în luna iunie.

Marius Mînzat noul președinte al CJ Cluj

Numirea noului președinte nu a fost lipsită de tensiuni. Candidaţii propuşi de PNL şi PSD pentru ocuparea acestei funcţii nu au realizat numărul de voturi necesar.

După “detronarea” liderului liberal, consilierii PNL au ridicat problema convocării unei noi şedinţe extraordinare, unde candidaţi au fost Vasile Sălătioan, propus de pesedişti, liberalii încercând să-l impună pe Marius Mânzat.

În urma votului, niciunul dintre cei doi candidați nu a reușit să adune suficiente voturi pentru a fi instalat în fruntea CJ Cluj.

În acest context a fost convocată o a doua ședință extraordinară. Cu această ocazie, candidatul PNL, Marius Mînzat, a reușit să adune 20 de voturi, devenind astfel noul președinte al CJ Cluj.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii