alin tise banner

VIDEO / Lucrări haotice la catedrala greco-catolică din Cluj-Napoca

Lucrări haotice la catedrala greco-catolică din Cluj, aflată în construcţie de mai bine de 24 de ani. Două dintre intrări au fost demolate zilele trecute, după ce proiectul… s-a modificat. Astfel s-a făcut loc pentru două turnuri care vor fi lipite de clădire, informează TVR Cluj.

Lucrările la Catedrala greco-catolică a Martirilor şi Mărturisitorilor Secolului XX au început în anul 1991. Iniţial designul era unul futurist, dar a fost schimbat între timp de arhitecţi. În noul proiect apar două turnuri cu lift, care trebuiau construite lângă clădire. S-au căutat fel şi fel de soluţii pentru a ieftini totuşi costul lucrărilor.

Cele două intrări secundare ale catedralei au fost demolate, dar în locul lor vor fi ridicate două turnuri. Ambele vor costa 1,4 milioane de lei. Dacă acestea ar fi fost construite lângă clădire, suma s-ar fi dublat.

Enoriaşii susţin că sunt doar bani aruncaţi pe fereastra. În plus, mulţi nu văd rostul unei asemenea catedrale.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 5 milioane de dolari. La această sumă au contribuit şi autorităţile locale. Doar anul trecut, spre exemplu, Primăria Cluj-Napoca a alocat 400.000 de lei acestor lucrări. Catedrala ar urma să fie gata….peste trei ani.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii