VIDEO / ISU Cluj funcționează cu toate ambulanțele din dotare cu durata de folosire de mult expirată

Caz incredibil la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Cluj. Toate cele 15 ambulanţe din parcul auto au durata de folosire expirată şi ar trebui date la casat. Cum nu sunt bani pentru autospeciale noi, personalul medical se descurcă cum poate, chit că de multe ori rămân cu pacienţii pe drum din cauza defecţiunilor apărute la maşini. În plus, la nivelul judeţului, numărul intervenţiilor celor de la ISU a crescut anul trecut cu circa 20% faţă de 2014.

Legea prevede că, după cinci ani, ambulanţele trebuie casate. În practică, lucrurile stau cu totul altfel.

Cu termenul de casare demult depăşit, autospecialele se strică tot mai des. Doar anul trecut s-au investit aproape 200.000 de lei în repararea maşinilor.

ANDREI BIRIŞ, purtător de cuvânt I.S.U. Cluj: Sunt probleme la partea de caroserie, unde pot fi defecte chiar la uşile de acces sau alte lucruri care sunt importante pentru siguranţa pacienţilor sau a celor care utilizează ambulanţa.

Situaţia a ajuns la limită, pentru că numărul cazurilor de ambulanţe rămase pe drum în timpul intervenţiilor creşte pe zi ce trece.

dr. ADELA GOLEA, medic-şef UPU – SMURD: Am avut o situaţie acum două săptămâni când ambulanţă cu pacient intubat în ea, în mers motorul a avut probleme, s-a oprit, a luat foc şi a trebuit schimbată cu alta şi mutat pacientul. Unele, practic, mai au un 20-30% din original, pentru că restul a fost schimbat în decursul anilor din ceea ce constă ambulanţa.

Reprezentanţii ISU susţin că dacă situaţia nu se va schimba, activitatea salvatorilor va fi fi serios pusă sub semnul întrebării.

col. ION MOLDOVAN, inspector şef I.S.U. Cluj: Vom fi poate în imposibilitatea de a efectua intervenţiile zilnice.

La nivel naţional, situaţia este aproape identică. Aproape jumătate din parcul auto al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă are termenul de casare depăşit.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.