Acasă Administrativ VIDEO / În urma accidentului de sâmbătă, poliția a deschis un dosar...

VIDEO / În urma accidentului de sâmbătă, poliția a deschis un dosar penal. Se cere demisia C.A. al Sălii Polivalente

Ecourile accidentului din Sala Polivalentă de la sfârşitul săptămânii trecute nu s/au stins. Responsabilitatea în cazul copilului de 9 ani care a căzut în gol de la 4 metri înălţime din tribuna retractabilă a sălii este pasată între administratorii acesteia şi firma constructoare.

Între timp, mai mulţi membri ai Consiliului Local Cluj-Napoca au solicitat deja demiterea consiliului de administrare a Sălii Polivalente, iar poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, pentru vătămare corporală din culpă.

Băiatul de 9 ani se afla sâmbătă la meciul de baschet dintre U Banca Transilvania şi CSM Oradea şi la un moment dat a aluncat în spaţiul de 30 de centimetri dintre treptele tribunei.

IONUŢ RUSU, directorul Sălii Polivalente Cluj-Napoca: Acea gaură a rămas în urma construcţiei, a fost un viciu de construcţie, un defect, ei au intervenit dar din păcate nu au remediat şi urmează să intervină din nou să remedieze acea problemă. Cu siguranţă acea tribună nu va mai fi folosită pana nu se remediază problema.

Reprezentanţii firma constructoare îl contrazic însă pe directorul Sălii Polivalente. Aceștia susțin că aici nu ar fi o problema de constructie, ci mai degraba una de mentenanță, responsabilitate, care aparține strict de administratorul unității sportive.

Copilul a fost transportat la spital cu un traumatism cranian şi cu fractură la una din mâini, şi în prezent se află în afara oricărui pericol.

CĂLIN LAZĂR, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj-Napoca: O fractură de antebraţ stâng. În urma consultului neurologic şi tomografiei computerizate s-a infirmat un hematom subdural sau o leziune care necesită tratament neurochirurgical.

La nivelul primăriei a luat fiinţă o comisie tehnică care va investiga cele întâmplate.

,,Se verifică exact toate condiţiile tehnice şi de organizare şi unde a fost eroarea atunci când s-a produs acest incident care cu siguranţă nu se va mai repeta în Sala Polivalentă. Dar pentru a putea trage nişte concluzii şi a avea nişte vinovaţi la final trebuie să verificăm cu foarte mare atenţie tot ce înseamnă condiţii tehnice, materiale şi de organizare. Echipa trimisă la faţa locului de executivul Primăriei verifică toate documentele, obiectele, toată aparatura şi toate dotările din sală pentru a putea avea o concluzie. E probabil ca în decursul acestor cercetări să fie nevoie de consultări suplimentare cu specialişti în anumite tipuri de proceduri. Comisia a început să lucreze de câteva ore. În acest moment nu avem o concluzie pe nicio componentă din verificare. În comisia constituită azi-dimineaţă se află persoane din toate departamentele tehnice şi juridice ale instituţiei care pot să aibă expertiza necesară pentru a verifica toate documentele de care vă vorbeam începând de la contractul efectiv de lucrare pe care Primăria l-a avut efectuat cu executantul lucrării şi până la partea de dotări” a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

GHEORGHE ŞURUBARU, şef comisie anchetă: În momentul în care s-a predat lucrarea, aceasta era în stare bună, fără acel gol. Urmează să vedem din ce cauză s-a creat acel gol.

Grupul PSD din Consiliul Local a chemat astăzi conducerea societăţii Sala Polivalentă SA, al cărei acţionar majoritar este municipalitatea, să dea explicaţii pentru cele întâmplate. La audiere, nimeni nu a venit din partea conducerii unităţii sportive.

GABRIEL ONIGA, consilier local: „Eu cred că indiferent de anchetele penale sau adminsitrative care se desfăşoară acolo ei au datoria şi obligaţia să vină în faţa dumneavostră şi a noastră şi să explice ce s-a întamplat acolo. Suntem practic puşi în faţa unei singure opţiuni. Din punctul meu de vedere Consiliul de Administraţie ar trebui demis de îndată. O să vedem exact paşii pe care trebuie să îi demarăm pentru a înfăptui ceva ce mi se pare absolut normal. Ne-am dorit să înţelegem ce s-a întâmplat acolo, dar atâta timp cât suntem desconsideraţi şi ignoraţi total noi şi opinia publică din municipiul Cluj-Napoca mi se pare de bun simţ să plece din această postură”

Sala Polivalentă a fost inaugurată în octombrie 2014 şi a costat peste 80 de milioane de lei.

Carmen Bizău
video: TVR Cluj

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version