VIDEO / Hans Klemm: Până în 2020, Rusia îşi va întări în mod semnificativ capacităţile militare în regiune

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, consideră că Rusia îşi întăreşte semnificativ forţele militare şi reprezintă o reală ameninţare pentru statele care fac parte din Alianţa Nord Atlantică. Excelenţa sa a mai precizat, în cadrul unei dezbateri care s-a desfăşurat la Cluj, că orice atac asupra unei ţări membre NATO, reprezintă un atac împotriva tuturor statelor membre.

În viziunea ambasadorului Statelor Unite, cea mai mare problemă pentru NATO în acest moment este ameninţarea venită din partea Rusiei.

HANS KLEMM, ambasadorul SUA în România: Federaţia Rusă face o investiţie serioasă în privinţa capacităţilor sale militare în regiunea Mării Negre. Putem face speculaţii în legătură cu motivele pentru care se întâmplă acest lucru. Până în 2020, Rusia îşi va întări în mod semnificativ capacităţile militare în regiune, folosind Crimeea drept bază pentru puterea sa militară în regiune, dar folosind şi unele amplasamente în Abhazia.

Mai mult, excelenţa sa, Hans Klemm spune că România este de apreciat pentru faptul că Parlamentul a alocat 1,7 % din produsul intern brut pentru apărare. În acest fel, ţara se îndreaptă spre obiectivul propus în Summitul Nato din Ţara Galilor, de 2% din PIB, până în 2017.

HANS KLEMM, ambasadorul SUA în România: Acesta este un prim pas, foarte bun şi sper că este un exemplu pe care toţi membrii Alianţei îl vor urma. Pasul următor este însă la fel de important: asigurarea finanţării necesare modernizării forţelor şi dezvoltării capacităţilor necesare într-un mod cât mai eficient posibil.

Ambasadorul SUA susţine că România a devenit în ultimii cinci ani un partener strategic crucial pentru NATO.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii