banner pnl banner pnl

VIDEO / Gunoaiele clujenilor ar putea fi colectate în containere subterane

Municipalitatea clujeană are în vedere un proiect pilot pentru amenajarea unui sistem subteran de colectare a deşeurilor menajere şi a celor reciclabile. Realizarea acestuia ne-ar scăpa de mirosuri, dar şi de mizerie.

În majoritatea cartierelor din oraş, punctele de colectare a deşeurilor sunt adevarate focare de infecţie. În plus, amplasarea lor la câţiva metri de blocuri crează un disconfort locuitorilor.

Proiectul pilot propus de către firmele de salubrizare clujene în parteneriat cu primăria prevede amplasarea containerelor în subteran. În prezent se încearcă obţinerea avizelor necesare.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: In masura in care gasim patru locatii curate din punctul acesta de vedere vom trece la implementarea acestui proiect pilot care se face pe cheltuiala firmei de salubrizare.

Proiectul este justificat prin poziţionarea actualelor puncte de colectare in zonele centrale sau chiar în intersecţii, dar şi prin starea deplorabilă a acestora. Ideea este deja aplicată în mai multe oraşe din vestul Europei.

În ţară, proiectul este aplicat cu succes în Târgu Jiu, Predeal sau Ploieşti.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii