VIDEO / Funcționarii de la ISU Cluj fac față cu greu numărului mare de dosare de autorizare

După tragedia de la Colectiv, din luna noiembrie anul trecut, compartimentul pentru avize şi autorizaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii Cluj este suprasolicitat.

Doar în ultimele patru luni, mii de dosare s-au adunat pe birourile angajaţilor de aici, care oricum sunt în număr prea mic.

În prezent, doar cinci persoane verifică dosarele care trebuie avizate, iar fiecare solicitare în parte necesită foarte multe ore de muncă.

col. CONSTANTIN URIAN, adjunct inspector şef ISU Cluj: Numărul lor a fost într-o creştere exlozivă, undeva la de zece ori mai multe, dacă îanainte aveam o medie de 40, 50 de dosare pe lună, acum suntem la circa 500 de dosare de verificat

În momentul de faţă, doar cinci persoane lucrează la Compartimentul de Avize şi Autorizaţii al ISU Cluj. Pe lângă munca efectivă din birou, oamenii sunt nevoiţi şi să iasă pe teren pentru a verifica spaţiile pentru care se cer autorizaţii.

ADRIAN MIRON, Serviciul Prevenire ISU Cluj: Timpul de verificare a unui dosar depinde de complexitatea unui pruiect sau mărimea şi destinaţia unei clădiri. În medie, 6-8 ore e media de rezolvare a unui dosar, aici putem să punem şi timpul de deplasare la locul obiectivului.

Pentru că personalul este puţin, iar volumul de muncă unul foarte mare, reprezentanţii ISU spun că ar fi necesară deblocarea posturilor existente.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.