VIDEO / FED CUP: Petra Kvitova, impresionată de Sala Polivalentă și de Cluj

Adversarele României de la Fed Cup încă nu s-au obişnuit cu suprafaţa de joc. Cehoaicele în frunte cu numărul 9 mondial, Petra Kvitova au efectuat astăzi al doilea antrenament pentru Fed Cup. Şi româncele au apucat să “spioneze” finalul şedinţei de pregătire a campioanei ultimelor ediţii, Cehia.

Actuala echipă de Fed Cup a Cehiei este una din cele mai puternice din istoria competiţiei. Reprezentativa Cehiei a câştigat 3 dintre cele 8 titluri în întrecerea feminină internaţională.

Vedeta echipei, Petra Kvitova s-a arătat încântată de oraş şi de Sala Polivalentă, însă nu este mulţumită în totalitate de suprafaţa de joc.

PETRA KVITOVA , Cehia: “Suprafaţa de joc este un pic lentă, dar cred că în week-end va fi mai rapidă. Cred că sala este foarte frumoasă, am auzit că este nouă. Sunt entuziasmată că voi juca aici. De asemenea şi oraşul este la fel de frumos”.

Kvitova nu o subestimează pe Simona Halep, deşi românca trece printr-o perioadă mai puţin bună.

PETRA KVITOVA , Cehia: “Ea este totuşi o jucătoare din top 10 şi cred că deşi nu este în cea mai bună formă poate face un joc foarte bun. Cred că este tipul de jucătoare care joacă bine în turneele de Fed Cup şi cred că va fi interesant să joc împotriva ei.“

Plecând din poziţia de favorită, reprezentativa Cehiei simte o presiune în plus de această dată având în vedere prezenţa în echipa României a Simonei Halep. În ultimii 7 ani de Fed Cup, cehoaicele au trecut de primul tur de fiecare dată fără probleme.

PETRA KVITOVA , Cehia: „Cred că avem o echipă puternică. Este primul tur şi cred că este destul de greu să jucăm în deplasare şi mai ales împotriva României care este de asemenea o echipă puternică. Aveţi o prim-jucătoare foarte bună ceea ce reprezintă o presiune în plus pentru ambele echipe. Vom vedea. Cred că analizarea statisticilor nu este o prioritate acum. Noi vom da tot ce avem mai bun pentru a păstra acest palmares.”

Partidele de sâmbătă şi duminică se vor juca cu casa închisă. Asistenţa impresionantă de care vor avea parte tenismenele nu reprezintă o presiune pentru numărul 9 mondial.

PETRA KVITOVA , Cehia: “Cred că noi vom avea mai puţină presiune din partea publicului având în vedere că jucăm în deplasare. Cred că atunci când jucăm acasă este o presiune mai mare pe noi. Ştim să ne descurcăm în situaţii de genul. Nu jucăm pentru prima dată.”

Venită mai repede la sală, Simona Help a asistat la finalul antrenamentului cehoaicelor.

sursa: TVR Cluj

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii