alin tise banner

VIDEO / Exerciţiu de dezamorsare a unei bombe amplasate într-o maşină capcană parcată în centrul Clujului

Panică în centrul Clujului! Specialiştii Serviciului Român de Informaţii, sprijiniţi de Jandarmi, Poliţie, ISU şi SMURD, au dezamorsat o bombă amplasată intr-o maşină capcană descoperită în piaţa Mihai Viteazu.
Totul a fost, din fericire, un exerciţiu al autorităţilor care se pregătesc pentru situaţii cu risc ridicat sau pentru eventuale atacuri teroriste.

simulare 3 (Small)

Dis de dimineaţă, efective din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei, SRI, ISU şi SMURD au fost puse în faţa unei situaţii de criză. O maşină capcană în care se afla un pachet cu explozibil a fost abandonată în centrul oraşului. Autorităţile au luat toate măsurile necesare pentru a elimina eventualele pericole pentru populaţie.

SINCRON GHEORGHE VUŞCAN – prefectul judeţului Cluj: În primul rând este un exerciţiu cu organizarea aproape de realitatea unei situaţii care Doamne fereşte s-ar putea întâmpla undeva şi mai ales dată fiind conjunctura asta internaţională, vă daţi seama ce important e să fim şi noi pregătiţi pentru asemenea situaţie.

simulare 2 (Small)

Mulţi dintre trecători au crezut că asistă la o acţiune reală de intervenţie.

Exerciţii similare vor avea loc şi în zilele următoare în incinta Curţii de Apel Cluj şi pe Valea Gârbăului. Scopul acestor exerciţii este de a îmbunătăţi colaborarea între autorităţile cu atribuţii în astfel de evenimente.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii