VIDEO / Elevii din ciclul primar, separaţi de cei din liceu

Viitorul an şcolar nu vine cu veşti bune pentru părinţii elevilor ciclului primar din două licee de top din centrul Clujului. Şcolarii vor fi mutaţi într-o singură clădire, la aproximativ un kilometru de sediile şcolilor. Ideea aparţine celor de la Inspectoratul Şcolar, care vor să-i separe pe micuţi de elevii de liceu.

La Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” şi Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” învaţă câteva sute de elevi din ciclul primar. Elevii din cele două licee vor fi mutaţi la Colegiul Tehnic Ana Aslan.

VALENTIN CUIBUS, inspector şcolar general ÎŞJ Cluj: Nu va mai fi acea nebunie când sunt aduşi copiii dimineaţa şi se blochează tot oraşul. Şi asta e un mare avantaj.

La Colegiul Naţional Emil Racoviţă, doar noua generaţie de clasa 0 şi clasele întâi vor fi mutate. În schimb, de la Liceul Gheorghe Şincai va pleca tot ciclul primar.

SMARANDA GRAUR, director Liceul Teoretic “Gheorghe Şincai” Cluj-Napoca: Nu este potrivit ca să fie prezenţi în curtea şcolii elevii din clasele pregătitoare cu elevii din clasele liceale. Anumite comportamente, gesturi, atitudini, ale celor din ciclul liceal nu pot fi întotdeauna controlate sau gestionate.

Măsura a stârnit nemulţumirea părinţilor.

Reprezentanţii celor două şcoli vor avea discuţii cu părinţii pe această temă, în cursul săptămânii viitoare.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii