Centrul Cultural Transilvania

VIDEO / Construirea Centrului Cultural Transilvania bate pasul pe loc de mai bine de patru ani

Construirea Centrului Cultural Transilvania bate pasul pe loc de mai bine de patru ani. Proiectul se află abia la faza de semnare a autorizatiei, iar, între timp, fosta cazarma militară de pe bulevardul 21 decembrie, pe scheletul căreia urma să se realizeze constructia, se degradează pe zi ce trece.

Pentru că nu are încă soluţii, municipalitatea se limitează doar la avertizarea trecătorilor cu privire la pericolul pe care-l reprezintă clădirea vechii unităţi militare.

Reprezentanţii primăriei spun că în acest an va fi organizată o licitaţie pentru construirea unei clădiri de birouri, care face parte din proiectul Centrului Cultural.

MIRELA BĂLAN – purtator de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: urmeaza ca pana la jumatatea acestei luni sa se elaboreze un caiet de sarcini pentru un studiu de oportunitate care ulterior va intra in Consiliul Local.

Centrul ar urma să mai cuprindă o sală de concerte şi sediul Filarmonicii, o clădire pentru artele dramatice şi plastice, sediul Academiei de Muzica, dar si o parcare subterana de 500 de locuri.

Până la finalizarea proiectului mai este, însă, cale lungă, iar clădirea fostei cazarme a devenit o pată neagră pentru oraşul de cinci stele Cluj-Napoca.

Costurile pentru construcţia Centrului Cultural Transilvania se ridică la circa 50 de milioane de euro.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii