alin tise banner

VIDEO / Clujul, oraşul-capcană

Capcane la tot pasul in centrul Clujului! Zeci de clădiri care au mai mult de o sută de ani vechime au ajuns un adevărat pericol public pentru trecători. Aseară, de exemplu, pe strada Napoca, putea avea loc o tragedie, după ce bucaţi mari de tencuială din fostul Hotel Continental au căzut de la circa 15 metri înălţime peste o tânără de 26 de ani aflată pe trotuar. Din fericire, fata a scăpat cu viaţă.

Incidentul s-a petrecut in jurul ore 22.00.  Tânăra a fost lovită în cap de bucăţile mari de tencuială şi a suferit un traumatism cranio cerebral. Imediat pompierii au securizat zona..

Autoritățile spun că vina aparține proprietarului care nu a mai întreținut imobilul și care ulterior l-a și pierdut, în prezent acesta aparținând unei bănci.

VIRGIL POP – membru în Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Cluj: În lege spune: responsabil pentru starea clădirii este proprietarul sau utilizatorul de orice fel. Acum să pui banca să repare după ce că banca a rămas cu o pagubă. Nu știu. Habar n-am.

Pompierii au degajat bucaţile periculoase de tencuiala de pe fostul hotel Continental din cluj, insa acest lucru nu rezolva problema.

Aflata in stare avansata de degradare, clădirea este acoperită de reclame, pe care proprietarul a luat mii de euro lunar, însă niciun ban nu a fost investit în refacerea faţadei.

In Cluj Napoca există multe cladiri în stare avansată de degradare.

IULIA PERŞA – purtător de cuvânt Primaria Cluj-Napoca: Politia locala a inventariat toate cladirile din centrul vhechi al orasului. au fost aplicate aprox 560 de somatii tuturor proprietarilor care aveau astfel de imobile aflate intr-o anumita stare de degradare, 40 dintre acestea prezentau pericol public.

Cei de la Primarie spun ca din 2016, impozitul va crește de 5 ori pentru clădirile care nu au faţadele refăcute. Cei care nu plătesc vor fi executați silit și riscă să își piardă proprietățile.

sursa: TVR Cluj

Adaugati comentarii