VIDEO / Clujenii, sătui de facturile umflate de estimările E.ON Gaz

By | Published | Niciun comentariu

Tot mai mulţi clujeni reclamă facturi umflate la consumul de gaze. Nemulţumirea principală a oamenilor este legată de faptul că sunt nevoiţi să plătească sume fictive, urmare a sistemului de tarifare prin estimare practica de EON Gaz.

Reprezentanţii companiei spun că situaţii de acest gen apar atunci când abonaţii nu comunică la timp indexul contoarelor, iar facturarea se face după consumul realizat în aceeaşi perioadă a anului trecut

Reprezentanţii companiei de gaz susţin că citirea contoarelor are loc la trei luni, pentru toţi clienţii. În plus, aceştia pot opta asupra metodei de facturare.

OANA DAMIAN, purtător de cuvânt E-ON GAZ: Facturarea se realizează pentru utilizatorii casnici şi non casnici în baza autocitirii indexului contorului de gaz sau în baza unui program de consum lunar. Acest consum poate fi propus de furnizor sau poate fi solicitat de către consumator. În cazul în care indexul nu este transmis la timp sau consumatorul nu a specificat în contract un consum propriu, atunci facturarea se realizează în baza consumului realizat în anul anterior în aceeaşi perioadă.

Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei a interzis deja mai multor companii furnizoare de gaz sau de energie electrică să mai emită facturi bazate pe estimare.

sursa: TVR Cluj

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *