VIDEO / Cluj Arena – Din cauza datoriilor, aproape o sută de evenimente riscă să fie anulate

Consiliul Judeţean trebuie să plătească peste 12 milioane de lei Primăriei din Cluj-Napoca, pentru datoriile acumulate de societatea care administrează Cluj Arena. Din această sumă, peste 3 milioane de lei reprezintă doar penalităţi.

Datoria ar putea fi diminuată dacă forul judeţean îşi va achita integral dările către municipalitate până la finele lunii martie.

Firma care administrează Cluj Arena, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, nu a plătit dări la bugetul local din 2011.

RADU RAŢIU, director Cluj Arena SA: Noi şi Consiliul Judeţean avem un contract în participaţiune în care consta că ei sunt proprietarii, iar noi nu avem un drept propriu zis de administrare şi doar un drept de folosinţă, aşadar nu trebuia să plătim acest impozit. Dar în urma raportului Curţii de Conturi s-a ajuns la concluzia că Cobnsiliul Judeţean trebuie să plătească impozit plus penalităţile aferente.

Reprezentanţii firmei care administrează Cluj Arena speră ca şi forul judeţean să se achite de datorii. În caz contrar, bunurile stadionului riscă să fie vândute, iar cele aproape 100 de evenimente programate pe stadion riscă să fie anulate.

Şedinţa Consiliului Judeţean, în care se va decide suma alocată pentru plata datoriilor, va avea loc săptămâna viitoare.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii