VIDEO / Cătălin Mariș, lecția de viață predată din scaunul cu rotile

„Viaţa înseamnă salturi cu paraşuta, înseamnă să cazi şi să te ridici”, este motto-ul lui Cătălin Mariş, un tănăr moldovean rămas paralizat după ce a căzut de pe o motocicletă, dar care a găsit puterea de a renaşte prin sport, informează TVR Cluj.

La 30 de ani, Cătălin practică tenisul de câmp şi chiar a organizat în aceste zile, la Cluj, un turneu pentru persoanele ţintuite în scaunele cu rotile.

Cu siguranţă sunt mai fericit acum decăt am fost înainte

O plimbare cu motocicleta i-a schimbat viaţa lui  Cătălin. Într- o curbă, motorul a  derapat, iar acesta a fost catapultat la zece metri distanţă într-o poartă de fier. S-a trezit abia la spital … iar verdictul medicilor a fost nemilos: leziune a coloanei cervicale.

”Eram fericit pe motocicletă şi era o dimineață. Următorul lucru de care îmi aduc aminte a fost sala de operaţie. Mi-am dat seama că nu mă pot mişca singur dar mă gândeam că e o chestiune…ok nu pot acum,  mi-am spus, dar în șase luni o să fiu din nou la ski”, își aduce aminte Cătălin.

Până la accident , Cătălin  practica ski-ul şi tenisul de câmp, la nivel de amator. Cea mai bună recuperare psihică a tânărului ţintuit  în scaunul cu rotile s-a dovedit a fi tot sportul. Acesta s-a mutat în Italia  şi acolo a început să practice canotajul, iar în scurt timp a devenit campion naţional: ”Am fost băgat, dacă pot spune, direct în echipa de canotaj a Italiei şi nu a mai fost deloc o problemă. Am făcut performanţă 3 ani şi pentu o leziune cum am eu …am mers spre alte sporturi atât de solicitante”.

După canotaj, tânărul originar din Vatra Dornei s-a reorientat către tenisul de masă. În vacanţa petrecută în aceste zile la Cluj, Cătălin promovează tenisul practicat din căruciorul cu rotile.

Tânărul a devenit cunoscut în toată ţara, când, pe durata Electric Castle, a apărut într-o fotografie purtat pe braţe de participanţii la festival, anunță TVR Cluj.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii