VIDEO / Benzi unice pentru transportul în comun, pe ruta Mărăști-Mănăștur. Traficul va fi greu încercat

Autobuzele şi troilebuzele din Cluj-Napoca vor traversa zona centrală pe un traseu special. Mijloacele de transport în comun vor avea benzi dedicate pe fiecare sens de circulaţie, iar noua măsură va fi pusă în aplicare, experimental, începând cu această primăvară.

Autorităţile locale spun că astfel, timpul petrecut în autobuz va scadea semnificativ, iar traficul va fi decongestionat. Vestea nu le-a picat deloc bine şoferilor, care spun că traficul, şi aşa infernal, le va face viaţa un iad.

Benzile unice destinate autobuzelor şi troilebuzelor vor fi trasate de la podul rutier din cartierul Mărăşti şi până la intersecţia străzilor Moţilor şi Coşbuc. În prezent, pe acest traseu se circulă cu dificultate, încă de la primele ore ale dimineţii.

Prin noua măsură, autorităţile locale doresc să reducă la jumătate timpii petrecuţi în mijlocul de transport în comun. De asemenea, municipalitatea doreşte să îi determine pe clujeni să îşi lase cât mai des maşinile în parcare..

Din această primăvară, noua măsura va fi testată experimental, timp de două luni.

IULIA PERŞA, purtător de cuvînt Primăria Municipiului Cluj-Napoca: Bineînţele că traficul va fi reorganizat în oraş, odată cu deschiderea unoi noi artere şi modernizarea unor noi străzi. Şoferii se vor reorienta spre alte rute sau se vor gândi de două ori înainte să ia maşina, în detrimentul autobuzelor şi troilebuzelor, care le vor sta la dispoziţie.

Reprezentanţii Companie de Transport Cluj spun că, în cazul în care noul proiect va satisface nevoile clujenilor, acesta va fi extins şi spre alte zone.

În prezent, în mai multe oraşe din Europa, printre care Viena, Roma şi Bruxelles, autobuzele şi troilebuzele circulă exclusiv pe benzi destinate mijlocului de transport în comun.

sursa: TVR Cluj

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii