Acasă Social VIDEO / Angajații lui U Cluj au renunțat la grevă, spre binele...

VIDEO / Angajații lui U Cluj au renunțat la grevă, spre binele fotbaliștilor

Tensiunile s-au mai domolit la U Cluj, după ce angajaţii clubului au renunţat la greva generală. Decizia a fost luată pentru a nu perturba activitatea fotbaliştilor aflaţi încă în cărţi pentru calificarea în play-off. În plus, conducerea clubului le-a comunicat angajaţilor că nu dispune de resurse financiare care să permită finanţarea pe mai departe a acestuia

Greva angajaţilor a fost declanşată în urmă două săptămâni. Aceştia reclamau restanţe salariale de cinci luni.

„Pentru că suntem de bună-credinţă, vom înceta greva şi pentru a nu afecta accederea echipei în locurile 1-6 din Liga a II-a. Singura posibilitate pentru a ne recupera drepturile salariale rămâne în sarcina lichidatorului şi a instanţei de judecată, pe rolul căreia se află dosarul de insolvenţă, şi anume Tribunalul Botoşani”. se arată într-un comunicat al angajaţilor U Cluj.

Conştienţi că doar o promovare mai poate salva echipa în acest moment , aceştia au decis să sprijine necondiţionat Universitatea până la finalul sezonului.

Cât priveşte soarta banilor pe care-i au de primit, angajaţii au primit un raspuns elocvent din partea adminstratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu: „Atragerea unui investitor este unica soluţie de salvare a clubului. Administratorul judciar are calitatea de organ care aplică procedura, dar nu are obligaţia legală de a susţine financiar activitatea clubului. Deşi ne-am dori contrariul, nu mai dispunem de posibilităţi financiare care să ne mai permită a finanţa activitatea clubului. Din aceste motive, suntem în imposibilitate de a da curs solicitărilor dumneavoastră. Vă asigurăm însă că, orice sume vor intra în conturile clubului vor fi folosite deîndată numai pentru echipele de jucători şi pentru plata restanţelor salariale, fără a fi nevoie de o cerere suplimentară din partea dumneavoastră.”

După intrarea în grevă a angajaţilot, reprezentanţii clubului i-au dat în judecată pe aceştia şi au solicitat despăgubiri de 10.000 de euro. Acţiunea a fost însă respinsă de instanţă.

În prezent, U Cluj este la doar 3 puncte de ultimul loc ce duce în play-off. Şepcile-roşii mai au de disputat un singur joc, sâmbătă cu Metalul Reşiţa. Din runda 26, ultima a sezonului regulat, “şepcile-roşii” se vor alege la masa verde cu trei puncte, după ce FC Bihor s-a retras din campionat, însă accederea în playoff depinde de jocul rezultatelor contracandidatelor.

sursa: TVR Cluj

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version