VIDEO / Ancheta în cazul accidentului de la Sala Polivalentă bate pasul pe loc

În urmă cu două săptămâni, un copil în vârstă de 9 ani a căzut în gol de la 4 metri înălţime, în spaţiul dintre tribuna fixă şi cea mobilă, însă nimeni nu a fost tras la răspundere până acum pentru incident. Asta, deşi unele defecţiuni ale tribunei retractabile erau cunoscute de aproape un an.

Săptămâna trecută, comisia tehnică a Primăriei a publicat concluziile preliminarii ale anchetei din unitatea sportivă. S-a constatat că tribuna retractabilă nu mai funcţionează automat. De fiecare dată când capacitatea sălii trebuie mărită, 20 de muncitori montează manual tribuna mobilă. Expertitza comisiei tehnice a Primăriei este însă contrazisă de firma care a construit Sala Polivalentă într-un comunicat trimis la solicitarea TVR Cluj:

“Afirmaţia că tribuna retractabilă nu a funcţionat automat de aproape un an este neadevărată. Tribuna retractabilă a funcţionat de la recepţie şi se poate folosi şi astăzi, dacă se respectă instrucţiunile de folosire primite de la producător, şi se face mentenanţa.
Conducerea companiei noastre nu a fost înştiinţată despre nefuncţionarea automată a tribunei.”

Zilele trecute, reprezentanţii firmei care au realizat tribuna retractabilă din Sala Polivalentă au venit la Cluj, ca să găsească soluţii pentru repararea problemei.

IONUŢ RUSU, directorul Sălii Polivalente Cluj: Producătorul a venit şi a fixat tribuna, ea momentan e fixă, e scoasă corect, aşa va rămâne pe durata evenimentelor sportive.

GHEORGHE ŞURUBARU, şeful comisiei tehnice Primăria Cluj-Napoca: Se desfăşoară şi o anchetă penală şi cred că trebuie să aşteptăm concluziile acesteia.

Între timp şi poliţia anchetează incidentul, urmând să stabilească cine va fi tras la răspundere pentru rănirea băieţelului de 9 ani.

sursa: TVR Cluj

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.