Acasă Social VIDEO : Alertă maximă la Spitalul de Infecţioase: suspiciune de febră tifoidă

VIDEO : Alertă maximă la Spitalul de Infecţioase: suspiciune de febră tifoidă

Medicii din Cluj sunt în alertă maximă după ce o femeie s-a prezentat la spital cu simptome specifice febrei tifoide. Primele analize făcute la Institutul Cantacuzino din Capitală au confirmat suspiciunile cadrelor medicale, însă rezultatul final va fi dat abia peste o săptămână.

Femeia în vârstă de 31 de ani s-a prezentat la sfârşitul săptămânii la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca cu dureri musculare, de cap şi febră. Femeia a povestit că s-a întors recent din Thailanda, unde a băut doar apă îmbuteliată.

Pentru că analizele de laborator au indicat ceva suspect, au fost trimise probe de sânge şi la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Medicii vor să afle dacă se confirmă sau nu prezenţa bacteriei care dă febra tifoidă.

MONICA MUNTEAN, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca: Rezultatele sunt neconcludente, recomandarea institutului a fost repetarea analizelor, a probelor, în 10 zile. Sunt nişte teste rapide, care pot da interferenţe cu alte tipuri de reacţii serologice, de aceea se recomandă repetarea lor în dinamică. Femeia este izolată pe secţia de infecţii digestive, cu toate măsurile de decontaminare care le cere o asemenea situaţie.

Febra tifoidă a fost eliminată din ţara noastră în urma cu mai bine de două decenii, prin vaccinarea masivă a populaţiei.

În ultimul deceniu, la nivelul Ministerului Sănătăţii au mai fost raportate 15 cazuri de febră tifoidă, contactată de pacienţi care au călătorit în afara ţării.

sursa: TVR Cluj

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version