Un regizor japonez a decis să își filmeze noua producție la Cluj

În scurt timp după ce a vizitat Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania, unde i-a fost dedicată o amplă retrospectivă, regizorul japonez Sion Sono a decis să-și filmeze aici noua producție, Tokyo Vampire Hotel, un serial fantasy despre rădăcinile vampirilor din Transilvania și întâlnirea lor cu vampirii din Japonia.

 În rolurile principale apar renumitele actrițe japoneze Kaho, Ami Tomite și Lorena Koto, alături de Cristi Rigman, unul dintre cei 10 actori selectați anul acesta în programul 10 pentru Film la TIFF.

Sion Sono a rămas impresionat de Cluj şi de Transilvania în timpul șederii la TIFF, când au fost proiectate zece dintre cele mai reprezentative filme ale sale. El este unul dintre cei mai apreciați regizori japonezi, autor a peste 45 de filme diferite ca gen, pe parcursul a trei decenii. Filmele sale au fost selectate sau premiate la Cannes, Berlin sau Karlovy Vary, câteva dintre cele mai cunoscute fiind Guilty of Romance (2011), Love Exposure (2008), Noriko’s Dinner Table (2005), Suicide Club (2001).

Secvențe importante din seria Tokyo Vampire Hotel se filmează zilele acestea în beciurile Muzeului de Artă, parte a legendelor despre misterioasele tunele subterane care ar traversa Clujul, fostul Hotel Continental, Piața Unirii și Piața Muzeului, în interioarele spectaculoase ale Salinei Turda și la Castelul Corvinilor, cetatea medievală a Hunedoarei. Echipele de producție sunt formate din profesioniști din Cluj-Napoca și București.

Alături de Cristi Rigman, în film vor juca actrițele Elisa Pârvan şi Sandra Ducuță, precum și absolvenţi sau studenţi ai secţiei de actorie a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii