foto: inturda.ro

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Turda şi Alba Iulia îşi pot procura biletele şi on-line printr-o aplicaţie care poate fi folosită de pe telefonul mobil, sistemul fiind unic în România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Societatea de Transport Public din Alba Iulia, firma a implementat în municipiul Alba Iulia şi în oraşul Turda un sistem în premieră în România prin care utilizatorii mijloacelor de transport în comun își pot procura biletele de călătorie online cu cardul, direct de pe telefonul mobil, prin aplicația mobilPay Wallet, dezvoltată de NETOPIA mobilPay.

Mai mult, toți cei care optează pentru cumpărarea unui bilet prin această metodă de plată primesc, la prima achiziție, trei călătorii nominale gratuite.

Conform sursei citate, „plata transportului în comun dintr-un portofel digital este o premieră pe piața românească, de care beneficiează locuitorii orașelor Alba Iulia și Turda”.

„Plata mobilă înseamnă pentru noi, în primul rând, simplificare. De ce să stai la rând ca să-ți reînnoiești abonamentul de transport sau ca să-ți cumperi un bilet, când ai în permanență un portofel digital pe smartphone-ul tău. România este într-un moment al pionieratului în zona de plăți online și mobile”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Pentru a beneficia de cele trei călătorii gratuite, clientul trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.ro, să își descarce aplicația compatibilă cu sistemele de operare Android sau iOS, să înregistreze și să confirme cardul bancar. Promoția se acordă prin returnarea valorii călătoriilor achiziționate, chiar în ziua realizării plății.

Campania se aplică doar în cazul achiziției de călătorii nominale, nu și pentru abonamentele lunare sau de o zi.

Plata prin mobilPay Wallet poate fi realizată inclusiv de către utilizatorii aplicației care nu și-au confirmat cardul, având în vedere valoarea mică a acesteia, însă doar utilizatorii cu cardurile confirmate vor putea beneficia de promoție.

Pe lângă Alba Iulia și Turda, această modalitate de plată va fi introdusă și în transportul public din Cluj Napoca.