foto: paginadepolitica.ro

Traian Băsescu a semnat, vineri, adeziunea de membru al Partidului Mișcarea Populară.

Traian Băsescu a explicat, vineri, ca revenirea sa in politica are la baza trei motive: denigrarea sa si a celor 2 mandate la Cotroceni, nevoia de a promova respectarea drepturilor omului, element de care nu a tinut cont in eforturile sale de a consolida institutiile si nu in ultimul rand de a lupta cu ‘sistemul’ pe care sustine ca nu l-a invins ci doar l-a ingenunchiat si care acum s-a ridicat din nou in picioare si hartuieste politicienii incomozi.

„N-am crezut ca ma voi mai inscrie in vreun partid dupa incheierea mandatelor de presedinte, viata insa ma obliga sa o fac si am cateva motive. Primul si cel mai important este legat de ceea ce se intampla incepand cu data de 22 decembrie 2014 – o campanie furibunda de denigrare a celor 2 mandate pe care le-am avut la Cotroceni, negare a transformarilor prin care a trecut tara de consolidare a statului de drept si eforturi uriase pe care le fac trusturi media si institutii pe care le-am consolidat pentru discreditarea mea personala.

Un al doilea motiv e legat de viziune. Am constatat ca viziunii si efortului de consolidare a insitutiilor statului trebuia sa mai adaug ceva, si n-am facut-o. O voi face acum. Respectul pentru drepturile omului. Am vorbit de nevoia de avea institutii puternice, de a farama retele de coruptie, de a aduce in fata justitiei oameni corupti, dar n-am vorbit de dezvoltarea responsabilitatii pentru consolidarea drepturilor omului. E nevoie de un proces corect, nu de campanii media si judecatori care sa ia decizii impotriva unui om si a libertatii unui om. Si un om vinovat are drepturi.

In sfarsit, ultimul argument pe care il aduc gestului de azi sunt chiar propriile mele patanii cand am vazut o haituire pe care nu credeam ca o sa o mai vad. Credeam ca institutiile au inteles ca sunt limite. Au revenit la vechile naravuri sa fie folosite ca instrumente de prigoana a politicienilor incomozi. Voi ramane un politician extrem de incomod. Nu o sa imi inchida gura.

Imediat ce am plecat, Sistemul s-a ridicat din nou in picioare. Oamenii nu pot fi hartuiti pentru ca asa vrea un sef de institutie.

Eficienta extraordinara pe care am dat-o institutiilor o simt pe pielea mea dar n-am stitu ca vor trece la inclacarea drepturilor omului si se vor lasa folosite.

Nemaiputand sa las mostenire un PDL, o sa las o Miscare Populara”, a spus Traian Băsescu.

sursa: stiripesurse.ro