Traian Băsescu: Emil Boc va fi un contracandidat fair-play în relația cu noi

Președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, este convins că, la Cluj-Napoca, spre deosebire de alte orașe ale țării, va avea loc o luptă electorală fair-play, având în vedere că Emil Boc, candidatul PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului, este “un om cinstit”.

Traian Băsescu s-a aflat sâmbătă la Cluj-Napoca unde a avut o întâlnire cu membri ai Mișcării Populare din județ și cu cei desemnați să candideze la funcția de primar în principalele municipii din Cluj.

“Dacă vorbim despre Cluj, sunt convins că, spre deosebire de multe alte județe, aici principalul candidat al PNL, domnul Emil Boc, va fi un contracandidat fair-play în relația cu noi, că așa este felul de a fi al lui Emil Boc, e un om cinstit. Depinde cât vom reuși noi să convingem la Cluj și în tot județul că suntem o alternativă la alte partide”, a spus Traian Băsescu.

În discursul său, Băsescu a vorbit și despre Emil Boc în fosta sa calitate de premier, amintind despre creșterea numărului de burse pentru tinerii basarabeni, precum și despre Legea educației pentru care Guvernul Boc și-a asumat răspunderea în Parlament. “Mi-am dat seama că nu este respectat dreptul la educație datorită calității slabe a învățământului. De aceea, am constituit o comisie prezidențială, condusă chiar de un clujean de-al dumneavoastră, de profesorul Miclea. A făcut o lege… briliant. A fost introdusă în Parlament prin asumarea răspunderii, a luat-o bietul Boc în spate, și-a asumat răspunderea pe ea, după care doamna Andronescu (Ecaterina Andronescu — n.r.), cu toată clica de interese din învățământul superior i-au adus 92 de modificări prin ordonanțe de urgență”, a susținut Băsescu.

El a reiterat că nu mai are obiective politice personale, însă are “obligația” să transfere experiența acumulată unui partid.

“Eu nu mai am obiective politice pentru mine. Nu mai vreau să fiu nimic. Am fost director general, subsecretar de stat, secretar de stat, am fost ministru, am fost primar general, am fost președinte. Nu mai vreau nimic pentru mine, nu mai am obiective politice. Decizia mea de a reveni este pentru că simt că am mai mult decât obligația de a-mi pune experiența între coperțile unei cărți și să-mi scriu memoriile de la Cotroceni sau de la primărie sau de la Ministerul Transporturilor. Am obligația să transfer această experiență unui partid”, a afirmat Băsescu.

sursa: Agerpres

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii