foto: adevarul.ro

Claudia Oltean este de meserie taximetrist, la firma Diesel Taxi şi munceşte în breaslă de cincisprezece ani. În toată această perioadă a văzut multe – însă evenimentul pe care l-a trăit sâmbătă, 14 martie, în jurul amiezii, nu-l va uita prea curând.

Ne povesteşte Ioan, soţul ei, pe coridoarele Institutului de Medicină Legală din Cluj, în timp ce soţia lui era consultată de medicul legist: “ Claudia a preluat o comandă de pe strada Maşiniştilor nr. 116, de la un anume Palos Janos, care s-a urcat împreună cu soţia lui în taxi. Comenzile se primesc on-line şi pentru că trebuie urmaţi anumiţi paşi – comandă, accept la client, plecare – soţia a tras pe dreapta, pe strada Crişan, ca să urmeze procedura, asta pentru că la sosire la adresa clientului, având pe scaunul din dreapta tableta şi poşeta le-a luat rapid, ca să-i facă loc individului, ca să stea în faţă, în timp ce soţia lui a luat loc pe bancheta din spate.”

Ei bine, pasagerul s-a inflamat în momentul când taximetrista s-a oprit ca să opereze pe tăbliţă. Aceasta i-a explicat, calmă, că trebuie să urmeze paşii necesari. Ajungând la semaforul de la intersecţia străzilor Horea – Crişan, bărbatul a coborât brusc, împreună cu soţia, trântind uşa din dreapta faţă, proferând înjurături şi scuipând-o pe taximetristă. I-a aruncat, în scârbă şi o hârtie de cinci lei.

Abia atunci femeia şi-a amintit că, în urmă cu aproximativ două luni, mai avusese un incident asemănător – culmea! – cu exact acelaşi Palos, care-i făcuse aceeaşi figură, în afară de agresiunea care a urmat la a doua întâlnire. Apoi, semaforul făcându-se verde pentru maşini, Claudia Oltean a dat să închidă uşa, ca să poată pleca, însă în momentul acela pasagerul i-a tras un şut puternic, în zona subbraţului. Disperată, femeia a reuşit să blocheze uşile, fiindcă era limpede că individul era pus pe fapte mari, astfel că în secunda următoare femeia a accelerat, reuşind să se depărteze de bărbatul agresiv.

“Incredibil, dar uitasem complet că am mai avut de lucru cu acest client, în urmă cu două luni şi-l mai luasem odată, de la aceeaşi adresă. Vreau să depun plângere la poliţie, însă există problema că lovitura lui de picior nu mi-a lăsat urme pe corp, astfel că lucrul acesta e deocamdată imposibil. Am să mă adresez, totuşi poliţiei, ca să-mi ofere înregistrarea incidentului, surprinsă în mod sigur de camerele de supraveghere din zonă şi să-mi iau, astfel, o măsură de protecţie. Eu cred că omul e complet nebun şi s-ar putea data viitoare să încerce iar ceva. Oricum, sper să nu mai existe o dată viitoare, în cazul său, fiindcă am să fiu mai atentă”, ne-a declarat Claudia Oltean.

După câteva minute de la discuţia noastră, Ioan Oltean soţul taximetristei agresate ne-a sunat la redacţie, arătându-şi dezamăgirea că, din păcate, tocmai la acea intersecţie, Horea – Crişan, poliţia nu deţine vreo cameră de supraveghere.

Sorin Grecu