Tăriceanu, apel către preşedinte, parlament şi CSAT în scandalul dezinfectanţilor pentru spitale

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat, la Cluj, un apel către preşedintele României, parlament şi CSAT pentru a lămuri problemle în cazul firmei Hexi Pharma şi a dezinfectanţilor diluaţi.

„Este în primul rând o îngrijorare generală în rândul societăţii româneşti în acest moment, o pierdere de încredere majoră în sistemul de sănătate publică, lucru care este foarte grav. În atari condiţii, nu pot să rămân neatent la aceste semnale care apar; trebuie să vedem, să aflăm adevărul, dacă există legături care sunt legături periculoase şi nepermise sau nu. Se pot aceste lucruri verifica, confirma sau infirma. Aşadar, consider oportun ca Comisia de supraveghere a serviciilor din parlament să analizeze şi să facă o proprie investigaţie în acest sens, are această posibilitate. În al doilea rând, preşedintele ţării, în cadrul CSAT, nu în public, să ceară serviciilor să vină cu elemente care să lămurească această problemă de interes major. Nu cred că preşedintele poate să se rezume numai la a observa atent situaţia, cred că trebuie să mai facă ceva în plus, atâta vreme cât în România se vorbeşte despre o implicare crescândă –şi în sensul amplitudinii, dar şi extensiv- a serviciilor în diverse zone care nu sunt zonele lor de acţiune -îşi extind câmpul tactic în justiţie, se vorbeşte despre ofiţeri acoperiţi sau agenţi de influenţă în presă, în justiţie-, atâta vreme cât ştim că este o dezbatere veche în România legată de posibilitatea serviciilor de informaţii de a avea firme comerciale prin care desfăşoară activităţi comerciale sub acoperire şi sigur că distorsionează mediul economic”, a declarat președintele Senatului.

„Cum vă explicaţi că Hexi Pharma vindea la spitalul SRI tot fără licitaţie, prin încredinţare directă? Adică, practicile astea sunt condamnate la unele spitale, dar la spitalul SRI sunt bune?”, s-a întrebat retoric Călin Popescu Tăriceanu.

Nelu Pop

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii