Tăieri ilegale de lemn în comuna Mărgău

By | Published | Niciun comentariu

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin-Postul de Poliție Comunal Mărgău, cu ajutorul organelor silvice, au acționat la data de 19 aprilie, pentru a preveni și combate delictele silvice.

În urma acestor acțiuni, un bărbat de 24 de ani, din localitatea Beliș, a fost prins pe DJ 108 C, transportând cu un autovehicul circa patru metri, cubi de material lemnos fără acte de proveniență.

În consecință, materialul lemnos, în valoare de circa 1.200 lei, a fost confiscat, iar bărbatul sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În aceeași ordine de idei, un alt bărbat a fost identificat bănuit de tăieri ilegale și sustragere de arbori, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Mărișel, pe motiv că ar fi tăiat patru bușteni dintr-o pădure aflată în proprietatea unei autorități publice din Mărișel.
Lemnul, în valoare de aproximativ 450 de lei, a fost confiscat și predat organelor silvice, iar bărbatului i-a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori, fapte prevăzute și pedepsite de Codul silvic.

Laura Ciobăniță

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *