Tabere Naționale Militare pentru copii!

O activitate cel puțin interesantă are loc aceste zile în Bistrița-Năsăud. Luni, 10 august, în localitatea Sîngeorz Băi a început Tabăra Națională Militară, ediția a III-a.

Pe parcursul a șase zile, 90 de copii, din mai multe județe ale țării, vor avea ocazia să desfășoare practic teme de instrucție de front, tir sau supraviețuire, să învețe istorie sau geografie militară.

După câteva zile de instrucție ei vor putea să-și pregătească un adăpost improvizat, să-și procure alimente sau filtreze apa, să aprindă diferite tipuri de focuri în condiții de izolare. De asemenea copii vor învăța să folosească busola și harta pentru deplasarea și orientarea într-un teren necunoscut folosind elemente de topografie militară. Tot aici, tinerii vor primi informații referitoare la istoria și geografia zonei precum și despre tradițiile culturale ale armatei.

Cei care se ocupă de copii în aceste zile sunt  militarii din Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”. Ei au la activ misiuni în diferite teatre de operațiuni așa că toți participanții la tabără vor putea învăța de la unii dintre cei mai experimentați militari. Prezent la eveniment locțiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizate “General Grigore Bălan”, colonel Ioan Marian Cristurean a declarat că această tabără oferă posibilitatea tinerei generații să-și facă o imagine care îi va ajuta dacă vor ca pe viitor să opteze pentru o carieră militară.

Sursa: Revista Forțelor Terestre

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii