Tabără gratuită la Vama Veche pentru studenții care provin din medii defavorizate

Studenții cu venituri reduse, orfani, cu dizabilități, de etnie romă, proveniți din mediul rural, din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziție de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

În fiecare an, Ministerul Tineretului și Sportului pune la dispoziția structurilor care promovează voluntariatul în rândul studenților un număr de locuri de tabără.

ANOSR a hotărât să atragă atenția asupra lipsei unor măsuri eficiente de integrare a tinerilor din grupuri defavorizate în învățământul superior și să își ofere locurile de tabără pentru acei tineri care au reușit să treacă peste provocările mediului social din care provin și au devenit și se mențin studenți.

În cadrul acestei tabere, ANOSR va organiza o serie de discuții și dezbateri cu acești studenți în legătură cu problemele și obstacolele cu care se confruntă în viața studențească de zi cu zi și va înainta ulterior Ministerului Educației posibile măsuri care ar trebui luate pentru ca acești tineri să aibă șansa unui traseu educațional normal.

ANOSR este îngrijorată de faptul că numărul studenților din România s-a înjumătățit în ultimii ani de zile, iar tinerii fără posibilități sau care au nevoi speciale nu sunt integrați în sistem, în ciuda potențialului imens al acestora pe care România îl pierde.

De asemenea, ANOSR a atras atenția asupra ratei uriașe de abandon universitar din România – de 40%, cei mai mulți dintre tineri ajungând în această situație fie din lipsa banilor, fie din cauza alegerii greșite a facultății pentru că nu au beneficiat de servicii eficiente de consiliere.

Studenții doritori să participe în această tabără pot completa un formular online până la data de 31 iulie 2015, atașând și o serie de documente justificative prin care să facă dovada încadrării în cel puțin una din categoriile sociale vizate.

Tabăra va avea loc în stațiunea Vama Veche, în perioada 12-17 august 2015, cazarea și masa fiind asigurate în mod gratuit pentru participanți. Mai multe informații despre acest proces se pot găsi pe site-ul federației — www.anosr.ro.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii