Câteva mii de clujeni au ieșit, astăzi, în stradă, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu

Aproximativ trei mii de clujeni s-au strâns astăzi, în Piața Unirii, pentru a-și exprima solidaritatea cu familia Bodnariu.

Protestul, desfășurat sub sloganul“Norway Return the children to Bodnariu Family”, s-a desfășurat concomitent în 15 orașe din România, dar și în nu mai puțin de 21 de țări, de pe patru continente. Manifestanții au participat apoi la un marșde protest prin centrul Clujului.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

Familia Bodnariu este formată din cinci membri, stabiliți in Norvegia, soții Ruth și Marius, două fete de opt, respectiv zece ani, doi băieți de doi și cinci ani, și un bebeluș de mai puțin de un an. Scandalul a pornit după ce Serviciul Pentru Protecţia Copilului din Norvegia, a luat copiii de lângă părinți, invocând rele tratamente aplicate copiilor, lucru interzis în țara nordică.

foto: clujmanifest.ro
foto: clujmanifest.ro

În ceea ce privește cauza pentru care copiii au fost preluați de Barnevernet, Marin Pintilie, pastor al Bisericii Penticostale Filadelfia din Cluj-Napoca, a declarat că: “Suntem aici pentru a fi alături de familia Bodnariu, de Marius și Ruth, și nu numai, ale căror copii le-au fost luați în mod abuziv și ilegal. Ne bucurăm că mezinul familiei, Ezechiel, este din nou în familie, dar ceilalți patru, Eliana, Naomi, Matei și Ioan sunt încă departe unii de alții și de părinții lor. Nu abuzul fizic a fost motivul care a declanșat această dramă, nu din această cauză directoarea școlii s-a adresat instituției Barnevernet, ci creștinismul exagerat vizibil în educația și comportamentul fetițelor, care a condus la acuzația de îndoctrinare religioasă”.

Laura Ciobăniță

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii