Astă-noapte, anarhiştii au pictat cu grafitti şi au inscripţionat cu diverse texte zidurile exterioare ale Clinicii de Obstetrică şi Ginecologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Astfel,  în spatele celor care protestează, puteau fi zărite scrise cu litere mari pe zid mesaje precum „Îţi respect religia, Respectă-mi decizia!”, „Copii doriţi, nu decreţei!” sau „Corpul meu, alegerea mea”. Gestul lor vine ca o reacţie la protestul împotriva avortului „40 Days of Life”, organizat în întreaga lume şi preluat de persoane particulare din rândul majorităţii cultelor religioase din România. Protestul şi veghea, binecuvântate de Episcopul Greco-Catolic Florentin Crihălmeanu, au început pe data de 17 februarie şi vor dura până la 29 martie, timp de 12 ore pe zi, între orele 7.00 – 19.00.

Protest Stanca 006 (Small)

Printre protestatarii care pichetează clinica prin rugăciune şi veghe se numără şi măicuţa catolică Letiţia, de la Mănăstirea “Maicii Domnului” din Cluj-Napoca: “Vin aici pentru că eu cred în valoarea vieţii, aceea că fiecare copil, care este zămislit, reprezintă un plan în planul cel mare al lui Dumnezeu, pentru omenire, dar are şi o misiune. Avortul, în cazul acestui suflet, reprezintă alegerea greşită, pentru că nu-l vezi, iar dacă mama care face gestul reprobabil şi-ar vedea peste pruncul nouă luni, n-ar mai avea puterea să-l repete şi să-şi omoare copilul.”

Protest Stanca 001 (Small)
Dan Călinescu, unul din organizatorii protestului-maraton, ne-a declarat că a obţinut deja acceptul conducerii clinicii pentru ca sâmbătă, pe bază de voluntariat, să şteargă urmele vandalizării comise astă-noapte: “Asta pentru că totuşi e vorba de o maternitate şi mămicile care nasc aici trebuie să nască într-un loc curat, iar noi nu vrem să se închidă spitalul, vrem doar să se oprească odată avorturile.”

Protest Stanca 009 (Small)