Suceava: Zeci de persoane care au murit de COVID-19 nu apar în nici o statistică

Suceava: Zeci de persoane care au murit de COVID-19 nu apar în nici o statistică

Cifrele prezentate public joi de conducerea Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava arată discrepanțe majore față de datele comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, transmite publicația Monitorul de Suceava.

Astfel, medicul Valeriu Gavrilovici, directorul medical interimar al spitalului, a anunțat că de la începutul pandemiei, doar în Spitalul din Suceava au murit 186 de persoane (18 decese raportate în mai, 149 de cazuri în aprilie și 19 decese în martie).

Pe de altă parte, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în tot județul Suceava sunt 159 de decese. Calculul arată o diferență de 27 de decese. Și aici vorbim doar de Spitalul Județean Suceava.

În realitate, scrie Monitorul de Suceava, cifra morților este mai mare, pentru că în statistica Grupului de Comunicare Strategică apar și persoanele care au murit în alte spitale, dar și cele raportate de Medicina Legală.

Întrebat de unde provine această diferență mare, de circa 50 de cazuri, medicul Valeriu Gavrilovici a precizat: ”este vorba de un alt algoritm de raportare, respectiv al spitalului și al Direcției de Sănătate Publică”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii