Polițiștii vor primi pistoale noi, de ultimă generație, anunță Marcel Vela

Polițiștii vor primi pistoale noi, de ultimă generație, anunță Marcel Vela

Poliția Română se va dota cu armament nou, pistoale Beretta, de ultimă generație, conform spuselor lui Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, relatează Agerpres. Miercuri a avut loc un eveniment pentru prezentarea noilor achiziţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă în cazul poliţiştilor.

„Astăzi am avut un eveniment important pentru Poliţia Română, un moment, dacă pot să spun aşa, de răscruce în evoluţia activităţii Poliţiei Naţionale, în special a celei de Ordine Publică şi a Poliţiei Rutiere, pentru că iată, după mulţi zeci de ani, începând de astăzi, Poliţia Naţională se dotează cu armament nou, cu pistoale Beretta de ultimă generaţie, care sunt şi vor fi asamblate în România, la Romarm, la un preţ excelent, jumătate din preţul pieţei comerciale. (…)

Acest pas important spre normalitate este şi eficient, cu costuri foarte mici şi necesar, dar în mod esenţial este extrem de important pentru siguranţa poliţiştilor şi în acelaşi timp pentru o eficienţă şi o eficacitate a luptei lor împotriva infracţionalităţii”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Potrivit acestuia, dotarea Poliţiei va continua. „Suntem în faza în care am achiziţionat şi camere de luat vederi şi bastoane cu şocuri electrice şi veste antiglonţ, antiînjunghiere, căşti de protecţie, tot ceea ce ţine de o dotare normală pentru un poliţist care se angajează într-o luptă în care poate chiar să-şi rişte viaţa”, a afirmat Marcel Vela.

Preţul de achiziţie a unui pistol Beretta a fost de 1.940 de lei cu TVA: „Asta înseamnă (…) în jur de 400 de euro cu tot cu TVA, un pistol Beretta ultimă generaţie, cu toate accesoriile pe care le are, faţă de preţul de piaţă de 700 – 800 – 1.000 – 1.000 şi de euro. (…) Am întâmpinat greutăţi în această achiziţie. Există băieţi deştepţi în comerţul cu arme în România care contestă orice achiziţie de arme, (…) inclusiv această achiziţie a fost contestată de către cineva, pe ideea de a o tărăgana sau (…) probabil unii erau învăţaţi să vândă câte 300 – 500 – 1.000 de pistoale pe an şi era un business la un preţ frumos de 1.000 şi ceva pistolul şi s-a găsit un ministru să ia 25.000 de pistoale la jumătate de preţ. Cred că am deranjat un pic această euforie a comercianţilor de arme, dar îmi asum orice risc, orice contestaţie, orice atac sau denigrare”, a susţinut Vela.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii