Sunteti aici:StiriȘtiri din TransilvaniaVia Transilvanica - o nouă etapă din cei 1000 km de drum turistic

Via Transilvanica – o nouă etapă din cei 1000 km de drum turistic

Publicat in data

Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociația Tășuleasa Social, își propune marcarea și amenajarea unui drum turistic de aproape 1000 km, care să poată fi parcurs cu mijloace alternative de transport, precum bicicleta sau chiar mersul pe jos.

„Traseul pe care îl vom amenaja are 950 de km, de la Drobeta-Turnu Severin până la Putna, iar din experiența noastră de drumeți, acesta se poate parcurge în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare si masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice”, spun inițiatorii proiectului, care îl numesc, deasemenea: „un drum curajos fiindcă ne face să redescoperim repere și să vorbim despre cine suntem noi cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților”.

Drumul urmează să fie marcat cu elemente de identificare specifice, din materiale durabile, care să permită buna orientare a călătorului pe parcurs. Vom căuta să prezentăm cele mai corecte informații despre gradul de dificultate al traseului.

Via Transilvanica inaugurează miercuri, 24 iulie, bornele kilometrice din satele săseşti Roadeș, Criț și Bunești – ora 15:00, în localitatea Roadeș, județul Brasov, la sediul Fundației Peter Maffay.

După primirea invitaților, începând cu ora 16:50, cei prezenți vor păși împreună pe cei 3 kilometri din traseu, de la Bunești în direcția localității Criț.

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

INTRA IN DISCUTIE

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...