focoase

Focoase, proiectile şi muniţie, descoperite în localitatea Vinerea

Două focoase, trei proiectile şi două elemente de muniţie au fost descoperite marţi pe raza localităţii Vinerea, unde, până în 1946, a existat un depozit de armament, distrus de o explozie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, căpitan Radu Botezan, echipa pirotehnică a intervenit marţi la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în localitatea Vinerea. Au fost descoperite de către pirotehnişti trei proiectile, două elemente de muniţie şi două focoase, a precizat reprezentantul ISU Alba.

Acesta a menţionat că unul dintre focoase a fost observat de către un cetăţean, care a sunat apoi la 112. Se presupune că proiectilul a fost scos la suprafaţă în urma aluviunilor din ultima perioadă.

Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în 2001, tot la Vinerea, lângă Cugir. Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii.

AGERPRES

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare