Un student din Cluj a fost condamnat la un an și două luni de închisoare după ce a plătit comenzi online cu carduri fraudate

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Judecătoria din Cluj-Napoca s-a pronunțat astăzi în ceea ce privește un dosar DIICOT, care vizează un student israelian din Cluj, trimis în judecată și acuzat de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Tânărul acuzat, comanda mâncare online și achita valoarea coomenzii folosind carduri fraudate.

Studentul a primit o pedeapsă de un an si doua luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că în cursul anului 2017 a comandat online zeci de porții de mâncare pentru care a plătit cu carduri fraudate. Ancheta în acest caz a fost deschisă după ce firma care administra platforma hipmenu.ro (integrată între timp în foodpanda) a sesizat Poliția cu privire la faptul că în perioada 29 septembrie – 13 octombrie 2017, un utilizator al aplicației de comenzi online a plasat 51 de comenzi de mancare folosind pentru plata șapte carduri care au fost semnalate ca posibil fraudate întrucât emitentul cardului sau banca la care a fost deschis contul refuza tranzacția pe motive de fraudă, potrivit Ziare.com.

În urma verificărilor, s-a descoperit proveniența cardurilor, acestea fiind emise de instituții bancare din Israel și Rusia.

La acest moment, nu se știe cum a reușit studentul să obțină datele cardurilor fraudate.

Studentul și-a recunoscut faptele, a achitat prejudiciul de 9.271 de lei și astfel a beneficiat de o reducere a pedepsei, în concret, studentul are o pedeapsă de un an și două luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința poate fi atacată în apel.

 

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău