Tânăr bănuit că a ucis o artistă, în Marea Britanie, arestat la Dej

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Un tânăr bănuit că a ucis o artistă, deținătoare a unei galerii de artă din Marea Britanie, la Crăciunul anului 2013, a fost prins la Dej, în urma unei acțiuni comune a poliției din România și Marea Britanie.

Tânărul, acum în vârstă de 27 de ani, avea doar 21 de ani în momentul comiterii crimei. Suspectul a fost identificat de polițiștii britanici în urma unor audieri maraton, nu mai puțin de 9.500 de persoane fiind audiate.

Odioasa crimă s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2013. Victima petrecea împreună cu prieteni, angajați și colaboratori, într-o locuință luxoasă, în care, după toate probabilitățile, ucigașul a pătruns cu intenția de a comite un furt. Credea că dacă toți se află la petrecere, va putea opera nestingherit în zona casei în care ar fi fost bunurile de valoare. Cel mai probabil, victima l-a surprins în timpul jafului, iar hoțul a luat un ciocan cu care a atacat-o și a târât-o în baie, pentru a întârzia cât mai mult descoperirea faptei.

Tânăr bănuit că a ucis o artistă. Omorul a fost „o întâmplare”

Spre dimineață, unul dintre apropiații victimei a descoperit trupul fără suflare. Așa cum au stabilit ulterior criminaliștii, prezenta urmele mai multor lovituri cauzatoare de moarte. Deși au fost prelevate probe ADN de pe arma crimei și au fost comparate cu probe biologice de la zeci de suspecți, după ce au fost audiate peste 9.500 de persoane, ancheta a ajuns într-un punct mort, iar polițiștii britanici erau gata să considere cazul de nerezolvat. Rudele victimei au anunțat o recompensă de 20.000 de lire sterline, pentru orice informație care ar putea duce la identificarea și prinderea ucigașului. S-a ajuns, în cele din urmă, la un tânăr din județul Cluj, care părăsise de ceva vreme Anglia.

După percheziții la adresa suspectului, polițiștii români, care au colaborat excelent cu cei britanici în ultima perioadă, pentru acest caz. Tânărul dejean nu a opus nicio rezistență în momentul arestării. El a mărturisit crima, dar a spus că a fost un accident. Fusese trimis în acea locuință pentru a fura, de cineva, iar atunci când a fost surprins de victimă, a lovit-o cu ciocanul.

Tânărul va fi extrădat și judecat în Anglia, unde este acuzat de omor.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Ultimile articole

Articole populare