electro summer

Student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Admitere 2019

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) oferă viitorilor studenți pentru admiterea din acest an, 5138 de locuri la învățământul de licență.

Cele 12 facultăți ale Universității Tehnice, între care 9 la Cluj-Napoca și 3 la Baia Mare, și extensiile universitare în localitățile Alba Iulia, Bistrița, Satu Mare și Zalău, oferă programe de licență și de masterat extrem de variate din domeniile științelor fundamente, socio-umane și arte.

Ca în fiecare an, UTCN a organizat cursuri gratuite de pregătire la matematică începând cu luna februarie an curent. În 18 mai 2019 a avut loc simularea examenului de admitere pentru cei care au dorit să-și verifice cunoștințele și să fie familiarizați cu condițiile de concurs. S-au înscris 1207 elevi și absolvenți., cifră care a crescut de la un an la altul. Cei care au obținut rezultate excepționale vor fi declarați admiși fără concurs la facultățile de profil, doar în baza examenului de simulare și în conformitate cu regulamentul de admitere.

Înscrierile pentru programele de licență vor începe în 16 iulie și se pot face în Cluj- Napoca, la Centrul Universitar Nord Baia Mare și în localitățile unde UTCN are extensii universitare.

Informații legate de calendare, probe de concurs, numărul de locuri pe specializări, se regăsesc la adresa : https://www.utcluj.ro/admitere/licenta/.

  Pentru cei care au absolvit studiile de licență, Universitatea Tehnică din Cluj- Napoca oferă un număr de 2753 de locuri la masterat. Programele de studii masterale sunt complexe și vizează competențe profesionale bine definite. Începând cu admiterea 2019, un nou program de masterat în colaborare cu Bosch se va derula în cadrul Facultății de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică – Sisteme de Management și Control ale Autovehiculelor (Management and Control in Automotive Engineering). În cadrul UTCN se derulează și alte masterate de cercetare și profesionale dezvoltate în parteneriat cu mediul socio-economic. Astfel, universitatea își asumă rolul nu doar de formator al viitorilor specialiști dar și acela de conector înspre firmele de profil care preiau resursa umana pregătită de universitate. Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este preocupată permanent de cerințele pieței dar mai ales de inserția absolvenților pe piața muncii în domenii congruente cu cele de studii, adaptând mereu curricula și menținând un dialog constant cu angajatorii.

Detalii și informații legate de înscrierea la masterat se găsesc la adresa: https://www.utcluj.ro/admitere/master/.

Citește și Student fără diplomă de BAC. Află la ce facultate

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare