Stația RATUC de vizavi de Piața Mărăști va fi demolată

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consilierii locali vor dezbate la ședința de vineri un proiect de hotărâre care vizează demolarea construcțiilor din stația de transport în comun de vizavi de Piața Mărăști.

Este vorba despre clădirea în care funcționează două magazine, un birou dispecer RATUC și un birou bilete RATUC. Terenul de 180 de metri pătrați a fost concesionat pentru a durată de 25 de ani începând cu 1995, pentru realizarea unei stații de transport în comun multifuncționale, iar luna februarie acest contract a expirat. Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat în 2018 încetarea la termen a acestuik contract, fără posibilitate de prelungire.

Zona va intra acum în reorganizare, așa cum a anunțat de altfel lunile trecute și primarul Emil Boc, care a precizat atunci că stația va fi refăcută după standarde europene. De asemenea, cei care aveau chioșcuri în zonă au avut termen până în 15 martie să le ridice de pe domeniul public, iar zona va deveni un spațiu public deschis.

În proiectul de hotărâre se menționează: ”Zona este în prezent un impotant loc de atracție pentru locuitori datorită amplsării în centrul cartierului, datorită multitudinii de spații comerciale, de alimentație publică și servicii, datorită spațiului de circulație pietonală extrem de generos dar și amplasării în vecinătate a unor dotări de interes supra municipal și municipal – sediul Consiliului Județean Cluj, Biblioteca Județeană, piața de cartier, sedii de bănci și instituții. Se consideră necesară o recâștigare a spațiului public prin regândirea stației de transport în comun, adaptarea la nevoile comunității (inclusiv la nevoile individuale ale persoanelor cu mobilitate redusă), realizarea unui design conceptual la polul opus al opțiunii strict utilitariste ce a predominat în anii 90 când au fost realizate stațiile”.

Ultimile articole

Articole populare