Romii din Dej s-au răsculat la Clinica de Contagioase Cluj! Jandarmii au intervenit. Motivul răscoalei

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Pe holurile unei secții din cadrul Clinicii de Boli Infecțioase din Cluj, romii de la Dej au declanșat răscoala, fiind chemați jandarmii.

Potrivit unor surse medicale de la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca, în cursul zilei de luni, două plutoane de intervenție de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj au fost trimise la Clinica de Boli Contagioase Cluj, unde 60 de romi, infectați cu noul coronavirus au produs un dezastru.

Domnule, au rupt gratiile. Au stricat mobilierul. Au ieșit pe holurile secției unde sunt internați și nu au mai vrut să intre. Un haos de nedescris. Au venit jandarmii echipați ca de război. Aveau și echipamente medicale dar și echipamentele lor de luptă. Au instaurat liniște dar nu se mai poate cu ei”, a spus un medic clujean.

S-a intervenit la Spitalul de Boli Contagioase Cluj, unde un grup format din 60 de persoane internate, cu Covid19, de etnie romă, care se află internați pentru tratament medical, provoacă dezordine și nu respecta regulile de ordine interioară”, a spus o sursă din Jandarmeria Cluj.

Este vorba despre romii din Dej, care au fost internați de joia trecută până acum.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean a declarat că aceștia sunt nemulțumiți că sunt cazați câte două persoane în cameră, și nu șase.

Ei au vrut să stea toată familia în același salon. Câte șase sau opt persoane, ori asta este interzis de normele medicale aplicate în cazul infecției de coronavirus. Liniștea a fost restabilită, iar persoanele care au produs dezordinea vor fi trase la răspundere penală”, a spus prefectul.

Ultimile articole

Articole populare