Romii bolnavi de Covid din Dej, protest în spital. Vor să fumeze și să fie cazați după bunul plac

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

S-au agitat spiritele în această dimineața la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, acolo unde se afla internate zeci de persoane de etnie roma din Dej, infectate cu noul coronavirus. Pacienții s-ar fi revoltat și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a fi calmați.

Aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul sunt nevoiți stea în saloane doar cate doi, lucru care face treacă perioada de spitalizare mult mai greu din cauza plictiselii, spun ei. Unii dintre ei au fost extrem de nemultimiti nu au fumeze în saloane și au început înjure personalul medical.

“Au fost câțiva pacienți dintre cei aduși de la Dej care au avut niste solicitări care nu pot fi onorate din cauza protocoalelor medicale. Au vrut fumeze în saloane, stea mai mulți de doi într-un salon… Au avut niste discuții mai tensionate cu personalul medical, motiv pt care am trimis jandarmii în interiorul spitalului, echipați corespunzător (exista echipaj permanent la fiecare spital), pentru a se asigura nu degenerează într-un conflict și pentru a se asigura în continuare desfășurarea actului medical în condiții de eficiență maximă. S-a luat legătura și prin intermediul consilierului pe probleme de rromi din cadrul Instituției Prefectului cu pacienții care au generat situația și lucrurile s-au lămurit. În prezent situația e sub control”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrduean.

Ultimile articole

Articole populare