alin tise banner
restaurante

Cluj-Napoca, al doilea oraș gastronomic din România

22 de restaurante din Cluj-Napoca au fost selectate pentru a apărea în ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România, lansat de Gault&Millau. Cluj-Napoca devine astfel al doilea oraș gastronomic al României, după București.

Două restaurante din Cluj au obținut 15 puncte și 3 bonete fiecare : Baracca și Fragment.

De asemenea 4 premii Gault&Millau România au fost acordate în 2019 bucătarilor și restaurantelor din Cluj :

Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine

Roland Suciu, Baracca (15 puncte, 3 bonete) – Marii Bucătari de Mâine

Baracca – Echipa de servicii a anului

Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete) – Bucătarul regional al anului | Transilvania.

275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018.

Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania 2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.

Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (Cluj-Napoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).
Premiile Gault&Millau România 2019:

Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year
Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow
Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete
Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete
Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete

Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year
Oana Irina COANTĂ – Bistro de l’Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year
Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă
Moldova: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12 puncte & 1 bonetă
Muntenia: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3 bonete
Transilvania: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

Terroir
Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year
Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

Echipa de servicii a anului | Service of the Year
Echipa Baracca

Trofeele POP | POP Trophies
Mésange Fromagerie
Papila
Pizza Mania

Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy
Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale
Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Gastro Art – Proiect editorial

masca-medicala
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare