Relaxarea din 15 mai vine cu inaugurarea a 4 obiective din municipiul Cluj-Napoca

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Relaxarea din 15 mai aduce avantaje clujenilor. Vineri, pe lângă posibilitatea ieșirii responsabil din case, vor fi inaugurate trei străzi și un parc.

Primarul Emil Boc afirmă că este vorba despre :  „Strada Bună Ziua” care de vineri va fi pusă în funcțiune, „Strada Molnar Piuariu” care este considerată prima stradă „smart ” din România, la fel și „Strada Ferdinand”  care face parte din ansamblul străzilor din zona centrală a orașului. Pe lângă aceste străzi, va fi deschis și parcul „Între Lacuri”, un parc modern de care se vor putea bucura clujenii.

Strada Bună Ziua va avea 3 benzi de circulație și 2 sensuri giratorii la intersecţia străzilor Bună Ziua – Măceşului – Trifoiului și la intersecţia străzilor Calea Turzii – Mihai Românul.  . Această investiție se estimează la 19,7 milioane de lei.

Strada Molnar Piuariu este considerată prima stradă „smart” din România deoarece are toate facilitățile precum :  strada va fi iluminată public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune, stâlpi de iluminat cu wifi integrat, bănci cu încărcare USB  și sisteme automate de irigații pentru arbori prevazut cu senzori de umiditate. Totodată, sunt incluse stații pentru încărcarea mașinilor și bicicletelor electrice .

Strada Ferdinand face parte din proiectul „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană ” iar o parte din lucrări au fost finalizate pe 1 decembrie.

Parcul Între Lacuri a fost realizat prin fonduri europene și dispune de un spațiu de recreere și un spațiu verde de aproape 6.000 mp , zone de încărcare a bicicletelor electrice și toalete automate și zone pentru fitness.

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău