razie piezisa cluj

Razie: localuri și terase, controlate până dimineața

Polițiștii clujeni au descins pe terasele din centrul orașului și din complexul studențesc, împărțind amenzi până la ora 02:00 noaptea celor care nu se conformau legislației anticoronavirus.

Controalele au avut loc sub autoritatea Instituției Prefectului, participând Poliția Municipiului, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliția Locală. Li s-au alăturat inspectorii sanitari, veterinari, cei de la protecția muncii, de transport rutier și pentru situații de urgență.

Acțiunea s-a desfășurat ieri seara, în intervalul orar 18:00-21:00, în zone din municipiu unde exista riscul aglomerării de persoane, cu predilecție la terasele din Piața Muzeului, Piața Unirii, Bd. Eroilor, strada Piezișă, dar și în centre comerciale din municipiu. Au fost efectuate și verificări în mijloacele de transport în comun.

17 persoane au fost sancționate contravențional pentru nepurtarea măștii de protecție în mijlocul de transport public, fiind aplicate sancțiuni pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, consum de alcool în spațiul public, cerșetorie, nerespectarea normelor privind interzicerea fumatului în spațiile închise.

Pe linie rutieră, polițiștii au verificat 62 de vehicule, iar în urma încălcării normelor de circulație rutieră de către conducătorii auto au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale. Polițiști au reținut cinci permise de conducere pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h și au retras 5 certificate de înmatriculare pentru nereguli constate din punct de vedere tehnic.

Acțiunea în sistem integrat, a continuat și în timpul nopții, acționându-se în intervalul orar 23:00 – 02:00, în Piața Muzeului, pe strada Piezișă și pe Calea Turzii. Au fost verificare 21 de terase și societăți comerciale, fiind legitimate 44 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, patru dintre acestea pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, alte 6 sancțiuni fiind aplicate de către polițiștii rutieri pentru abateri ale normelor de circulație rutieră. Acțiunile în sistem integrat au continuat și sâmbătă.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii