parcare iulius

Cum arată parcarea de la Iulius Mall Cluj, luni dimineața, după introducerea taxelor de parcare – FOTO

Parcarea subterană de la Iulius Mall Cluj era goală luni dimineața, la prima oră. Sunt doar câteva autoturisme parcate, în rest nu este nimeni.

Astfel de imagini nu au mai fost surprinse de la inaugurarea mall -ului, dar vor fi de acum obișnuite, pentru că se percepe o taxă de 3 lei pe ora de pacare.

Începând de luni, 10 februarie 2020, Iulius Mall Cluj implementează un sistem inteligent de management al parcării, prin control acces. Beneficiile vizează atât buna gestionare a locurilor de parcare existente și îmbunătățirea gradului de confort pentru clienți, cât și dezvoltarea mobilității urbane.

De luni, parcarea Iulius Mall Cluj va fi gestionată printr-un sistem computerizat, care permite accesul automatizat și securizat, semnalizarea locurilor disponibile (în zona demisol) și informarea cu privire la gradul de ocupare. Noua măsură va asigura fluidizarea circulației, va crește gradul de disponibilitate a locurilor de parcare și confortul clienților și va contribui la mobilitatea urbană, încurajând utilizarea transportului în comun sau alternativ.

Clienții Iulius Mall Cluj vor avea o perioadă de o săptămână pentru acomodarea cu noul sistem. Astfel, accesul în parcare în baza tichetului se va face de luni, 10 februarie, însă plata acestui serviciu va fi integrată începând din 17 februarie 2020. Tariful pentru o oră de staționare va fi de 3 lei, în intervalul 07.00 – 23.00, și 1 leu, între 23.00 și 07.00, timpul maxim de staționare fiind de 23 de ore consecutive. Plata se poate face atât numerar, cât și cu ajutorul cardului bancar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare